Utbildare inom elsäkerhet

Teknikutbildarna går in i en ny tillväxtfas. Som en del av Trainor Group kommer vi att sätta en ny standard för säkerhetsutbildningar i Europa. Följ med på vår spännande resa! Vi söker dig som är erfaren inom el-branschen och lockas av en nyckelroll. Är du vår nya stjärna som ska lyfta våra Auktorisationsutbildningar till att bli marknadens bästa och mest efterfrågade, då ska du läsa vidare.

Som utbildare hos oss förmedlar du kunskaper till våra kunder inom främst industri, energi och fastighetsbranschen. Din huvudsakliga arbetsuppgift är som kursansvarig och huvudlärare för våra Auktorisationsutbildningar, B, AL, A. Det innebär att du är utbildare för de delar du har kompetens inom och planerar övriga delar med andra lärare eller kontrakterade konsulter. Du kommer även hålla 1-dagskurser inom elsäkerhet och elteknik. 

Vill du utvecklas med oss? 

Vi vill att du tar initiativ till förfiningar av våra befintliga utbildningar och utvecklar nya. Du håller ett vakande öga över vad som sker på marknaden och har ett kontaktnät inom elbranschen. Du kommer representera Teknikutbildarna i aktuella nätverk och branschråd.  

Är du den som kollegorna vänder sig till när de kört fast? 

Vi tror att du är något av en nörd. Det vill säga vetgirig och entusiastisk. Du är påläst på regelverken och har förmågan att förklara på ett begripligt sätt genom att applicera teorin på situationer ur verkligheten. Du kommer att få träffa kursdeltagare från många olika kulturer och faser i livet, så det är viktigt att du trivs i kontakt med människor och älskar att dela med dig av din kunskap. 

Är du själv auktoriserad elinstallatör? 

Vi tror att du är utbildad elektriker som själv innehar Auktorisation och har flera års erfarenhet. Du kan också vara elingenjör från högskola eller 4-årig tekniskt gymnasium med relevant erfarenhet. Du har mycket goda kunskaper inom elteknik och elsäkerhet, helst inom både låg- och högspänning samt matematikkunskaper på motsvarande nivå. Våra kurser har både teoretiska och praktiska moment och du känner dig bekväm med båda områdena. Många kurser livesänds och du bör därför känna dig bekväm men att föreläsa via vanliga webbverktyg. 

Letar du nya utmaningar? 

Idag arbetar du kanske som elchef på en industri, beredare på ett elnätsbolag, besiktningsman, eller som teknikkonsult? Du har troligtvis många års erfarenhet av elsäkerhetsarbete och ett brett kontaktnät. Av andra i branschen uppfattas som en auktoritet inom el.  

Delar du våra värderingar? 

Våra värdeord är Engagemang, Respekt, Professionalism och Nyfikenhet. Vi älskar uttrycket Mycket är ogjort. Med det vill vi uppmuntra initiativtagande, oavsett om initiativet rör en ny kurs, en afterwork eller en personalaktivitet. 

Var finns du? 

Vi har kontor i Sundsvall, Gävle och Stockholm, men har hela Sverige som arbetsplats.  

Låter det intressant?

Kontakta rekryterande chef Anna Lundbäck, anna.lundback@tekikutbildarna.se
Du kan även kontakta vår VD Jens Albrektsson Jens.Albrektsson@teknikutbildarna.se. 

Skriv några rader om dig själv och bifoga cv.  

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen. 

Som ett av Sveriges ledande utbildningsföretag, erbjuder Teknikutbildarna ett brett utbud av kurser och utbildningar inom elsäkerhet och arbetsmiljö. I kurskatalogen finns lärarledda, livesända och webbaserade kurser, men även företagsanpassade lösningar. I företagets elektrikerskola, utbildas mer än 400 elever varje år utifrån ett teoretiskt och praktiskt upplägg. 

Med drygt 30 anställda omsätter vi ca 42 miljoner kr och har kontor i Sundsvall, Gävle och Stockholm.