Om vår elektrikerutbildning

Elektriker på distans

Läs vår elektrikerutbildning på distans.
Som elev hos oss varvar du studier hemifrån med lärarledda lektioner på något av våra lärcentrum i Sundsvall eller Solna. Vi har rullande intagning så du kan starta din utbildning direkt efter det att vi har godkänt din ansökan och du har fått en bekräftelse. Dessutom – du kan börja när som helst under året.
Du läser i egen takt och eftersom utbildningen är på distans har du möjlighet att arbeta parallellt med studierna. Vill du ändra din studietakt under pågående utbildning så går det också bra, bara du kommunicerar med oss och gör om planeringen.

Vad händer efter att du blivit antagen?

När du blivit antagen till den elektrikerutbildning du valt får du alla instruktioner från oss för att komma igång. Böcker köper du direkt från förlaget. Förutom lärobok så finns det kursmaterial på webben för att underlätta dina distansstudier. Där finns också delprov som du ska göra hemifrån. Under den här tiden får du stöd av lärare via mail, telefon och videokonferens.

När du läst in teoridelen kommer du in till vårt lärcentrum för de lärarledda teoretiska momenten, praktiska laborationerna eller slutprov i den delkurs du studerat. De olika labbarna ges flera gånger per termin och du bokar in dig på det tillfälle som passar dig bäst. Boka i tid, labbarna blir ofta fullbelagda tidigt.

Innan starten av utbildningen gör du en studieplanering, behöver du hjälp med upplägget av dina studier, kontakta Anne-Margreth Escamilla på telefon 010-122 18 25.

Under din studietid ska du även göra en praktik på cirka 10 veckor, normalt på ett företag nära din hemort.

Hur finansieras studierna?

Läs mer här om hur du finansierar studierna.