Ansök genom komvux

Olika kommuner hanterar ansökan om vuxenutbildning på olika sätt. Vi har avtal med flera kommuner, om du inte bor i en av dem ansöker du via Östersunds kommun för att sedan kontakta hemkommunens vuxenutbildning. Ansökningsblanketter hittar ni på sidan Om vår elektrikerutbildning.

Bor du i någon av dessa kommuner:

Dalarna
Falun, Leksand*, Vansbro, Rättvik*
Gotland*
Gävleborg
Bollnäs, Nordanstig, Söderhamn
Jämtland
Berg, Bräcke, Härjedalen, Krokom, Ragunda, Strömsund, Åre, Östersund
Norrbotten
Gällivare, Jokkmokk, Kiruna, Pajala
Södermanland
Eskilstuna, Flen, Gnesta, Katrineholm, Nyköping, Oxelösund, Strängnäs
Västerbotten
Alla kommuner
Västernorrland
Härnösand, Sollefteå, Sundsvall, Timrå, Örnsköldsvik

* Använd Teknikutbildarnas blanketter vid ansökan

Kontakta din hemkommuns vuxenutbildning för information om hur du gör ansökan.

Tillhör du någon annan kommun gör du din ansökan på Östersunds vuxenutbildnings webb (länk).
När ansökan är inskickad så sparar du ner eller skriver ut den och skickar eller tar med till din kommuns Vuxenutbildning för beslut om finansiering. Glöm inte bifoga dina gymnasiebetyg och eventuellt ett personligt brev där du beskriver varför du vill gå utbildningen.
När din hemkommun beslutat om finansiering skickar de beslutet direkt till Östersunds Lärcentrum, därefter får vi tillgång till din ansökan och ringer upp dig för en första information.

Det är endast om du har din utbildning finansierad av kommunen som du har möjlighet att ansöka om studiemedel från CSN. Studiemedel omfattar antingen bidrag eller lån och bidrag. Läs mer om CSN på deras hemsida.

För dig som arbetar inom kommunal vuxenutbildning

Som kommun kan man behöva ett avtal när man köper utbildning. Har er kommun inget eget avtal med oss eller vill göra en direktupphandling, kontakta elskola@teknikutbildarna.se

Ett annat sätt är att köpa via en annan kommun som har avtal med oss, då behöver er sökande göra ansökan hos den kommunen först. Många Vuxenutbildningar tar endast emot webbansökningar. I de fall vår ansökningsblankett behövs finns den att ladda ner den på vår hemsida.

För prisförfrågan kontakta den kommun ni söker genom. Skicka yttrandet direkt till den kommunen.