Ansök genom komvux

Olika kommuner hanterar ansökan om vuxenutbildning på olika sätt. Vi har avtal med flera kommuner, om du inte bor i en av dem går det att söka genom en av de kommuner vi har avtal med. För dig som arbetar inom kommunal vuxenutbildning finns mer information nedan. Ansökningsblanketter hittar ni på sidan Om vår elektrikerutbildning. Har du några frågor, kontakta elskola@teknikutbildarna.se.

Bor du i någon av dessa kommuner ansöker du genom den. Kontakta din Vuxenutbildningen för information:

Dalarna
Falun, Leksand*, Vansbro, Rättvik*
Gotland*
Gävleborg
Bollnäs, Nordanstig, Söderhamn
Jämtland
Berg, Bräcke, Härjedalen, Krokom, Ragunda, Strömsund, Åre, Östersund
Norrbotten
Gällivare, Jokkmokk, Kiruna, Pajala
Södermanland
Eskilstuna, Flen, Gnesta, Katrineholm, Nyköping, Oxelösund, Strängnäs
Västerbotten
Alla kommuner
Västernorrland
Sollefteå, Örnsköldsvik

* Använd Teknikutbildarnas blanketter vid ansökan

Bor du inte i en av våra avtalskommuner, gör du ansökan genom en av dem och skickar därefter ansökan till din hemkommun för beslut om finansiering. När din hemkommun beslutat om finansieringen skickar de beslutet direkt till den kommun du ansökt genom.

När vi får tillgång till din ansökan ringer vi upp dig för en första information. Glöm inte bifoga dina gymnasiebetyg och eventuellt ett personligt brev där du beskriver varför du vill gå utbildningen.

Det är endast om du har din utbildning finansierad av kommunen som du har möjlighet att ansöka om studiemedel från CSN. Studiemedel omfattar antingen bidrag eller lån och bidrag. Läs mer om CSN på deras hemsida.

För dig som arbetar inom kommunal vuxenutbildning

Som kommun kan man behöva ett avtal när man köper utbildning. Har er kommun inget eget avtal med oss eller vill göra en direktupphandling, kontakta elskola@teknikutbildarna.se

Ett annat sätt är att köpa via en annan kommun som har avtal med oss, då behöver er sökande göra ansökan hos den kommunen först, sedan sköts betalningen mellan kommunerna genom IKE-blanketten. Många Vuxenutbildningar tar endast emot webbansökningar. I de fall vår ansökningsblankett behövs finns den att ladda ner på vår hemsida.

För prisförfrågan kontakta den kommun ni söker genom. Skicka yttrandet direkt till den kommunen.