Ansök genom komvux

Beroende på vilken kommun du bor i kan ansökningsförfarandet se olika ut. Vi har avtal med flera olika kommuner. Bor du i någon av kommunerna nedan, kontakta dem för ansökan. Några kommuner har en webbansökan medan andra vill ha våra ansökningsblanketter.

För dig som arbetar inom kommunal vuxenutbildning finns mer information nedan. Har du några frågor, kontakta elskola@teknikutbildarna.se.

Bor du i någon av de här kommunerna ansöker du genom den. Använd våra ansökningsblanketter och kontakta din Vuxenutbildningen för information:

Dalarna
Falun*, Leksand, Vansbro, Rättvik
Gotland
Gävleborg
Bollnäs, Nordanstig, Söderhamn
Jämtland*
Berg, Bräcke, Härjedalen, Krokom, Ragunda, Strömsund, Åre, Östersund
Norrbotten
Gällivare, Jokkmokk, Kiruna, Pajala
Södermanland
Eskilstuna*, Flen, Gnesta, Katrineholm*, Nyköping, Oxelösund, Strängnäs
Västerbotten
Alla kommuner
Västernorrland
Sollefteå, Örnsköldsvik

* Kommunen använder webbansökan.

Här hittar du våra ansökningsblanketter
IKE-blankett, Interkommunal ersättning. (PDF, öppnas i ny flik)

För dig som inte bor i någon av de här kommunerna, använd vår ansökningsblankett och IKE-blanketten och skicka dem till din hemkommun för beslut om finansiering.

Glöm inte bifoga dina gymnasiebetyg och eventuellt ett personligt brev där du beskriver varför du vill gå utbildningen. När vi får tillgång till din ansökan ringer vi upp dig för en första information.

Det är endast om du har din utbildning finansierad av kommunen som du har möjlighet att ansöka om studiemedel från CSN. Studiemedel omfattar antingen bidrag eller lån och bidrag. Läs mer om studiemedel på deras hemsida.