Ansök genom komvux

Beroende på vilken kommun du bor i kan ansökningsförfarandet se olika ut. Vi har avtal med flera olika kommuner. Bor du i någon av kommunerna nedan, kontakta dem för ansökan. Några kommuner har en webbansökan medan andra vill ha våra ansökningsblanketter.

Glöm inte bifoga dina gymnasiebetyg och eventuellt ett personligt brev där du beskriver varför du vill gå utbildningen. När vi får tillgång till din ansökan ringer vi upp dig för en första information.

Det är endast om du har din utbildning finansierad av kommunen som du har möjlighet att ansöka om studiemedel från CSN. Studiemedel omfattar antingen bidrag eller lån och bidrag. Så här ansöker du om studiemedel (csn.se, öppnas i ny flik).

Avtalskommuner:

Dalarna
Falun*, Leksand, Vansbro, Rättvik
Gotland
Gävleborg
Bollnäs, Hudiksvall, Ljusdal**, Ovanåker, Nordanstig, Söderhamn
Norrbotten
Gällivare, Jokkmokk, Kiruna, Pajala
Södermanland
Eskilstuna*, Flen, Gnesta, Katrineholm*, Nyköping, Oxelösund, Strängnäs
Västerbotten
Alla kommuner
Västernorrland
Kramfors, Sollefteå, Örnsköldsvik

Stjärnmarkerade (*) kommuner har en egen webbansökan, i resterande kommuner använder du vår ansökningsblankett som du hittar här (öppnas i ny flik). sedan tar du själv kontakt med vuxenutbildningen i din hemkommun.

(**) För att söka utbildningen måste du först boka ett möte med SYV.

Kommuner utan avtal:

För dig som inte bor i någon av de här kommunerna, använd vår ansökningsblankett och IKE-blanketten och skicka dem till din hemkommun för beslut om finansiering.
 
Här hittar du våra ansökningsblanketter.
 
IKE-blankett, Interkommunal ersättning. (PDF, öppnas i ny flik)