Utbilda dig till elektriker

Vi utbildar varje år närmare 400 elektriker. Det gör oss förmodligen till Sveriges största elektrikerskola

Gå din elektrikerutbildning hos Teknikutbildarna

Läs till elektriker hos Teknikutbildarna
På vår skola kan du läsa till elektriker oavsett var du bor. Du läser huvuddelen hemifrån med vårt distansstöd och kommer till oss för uppsamlingsträffar. Uppsamlingsträffarna sker fyra dagar åt gången och innehåller teorigenomgångar, laborationer, övningar och slutprov. Att läsa en elektrikerutbildning på distans ger dig möjlighet att anpassa studierna efter den takt som passar dig. Du kan läsa på heltid eller deltid och du kan jobba samtidigt.

Elektriker arbetar med flera olika uppgifter beroende på vald inriktning. En stor del av elektrikernas arbete är tekniskt baserat men även rent hantverksmässiga inslag förekommer.

Kurserna kan du även läsa fristående om du redan har erfarenhet som elektriker i bagaget. Hör av dig till oss så berättar vi mer om en elektrikerutbildning som ger jobb!

Industrielektriker

Industrielektriker kallas ibland automationstekniker eller instrumenttekniker. En industrielektriker arbetar med styr- och reglerteknik inom industri. Just nu finns ett stort behov av den här kompetensen på arbetsmarknaden, det innebär såklart goda möjligheter för dig att få jobb efter utbildningen.

Läs mer om utbildningen Industrielektriker

Installationselektriker

Gå vår elektrikerutbildning
En installationselektriker drar in ledningar och installerar elektrisk utrustning i bostäder, kontor, affärer och industrier.

Läs mer om utbildningen Installationselektriker

Automationstekniker

Du kan även läsa till automationstekniker hos oss. Som automationstekniker arbetar du med installation, driftsättning och att utföra service och underhåll på den ofta avancerade utrustningen inom svensk industri.

Läs mer om utbildningen Automationstekniker

Auktoriserad elinstallatör (tidigare Allmän Behörighet)

Auktoriserad elinstallatör hette Allmän Behörighet innan den nya elsäkerhetslagen trädde i kraft. Det är den utbildning som ger dig rätten att som elinstallatör själv utföra, eller ansvara för annan yrkespersons elinstallationer i alla typer av elanläggningar.

Läs mer om utbildningen Auktoriserad elinstallatör

Begränsad auktorisation B

Vi har också en utbildning i Begränsad auktorisation B (tidigare Begränsad behörighet BB1). Som reparatör eller installatör av olika utrustningar har du behov av den teoretiska och praktiska kompetensen som lärs ut i Begränsad Behörighet B.

Läs mer om utbildningen Begränsad auktorisation B

Larm och Säkerhetstekniker, Grundutbildning

En utbildning för dig som vill arbeta som larm och säkerhetstekniker i till exempel ett elteknikföretag där huvudsysselsättningen oftast är installationer av olika slag.

Läs mer om utbildningen Larm och Säkerhetstekniker, Grundutbildning

Larm och Säkerhetstekniker, Spetsutbildning

Du kan även läsa Larm och Säkerhetstekniker, spetsutbildning. Påbyggnadsutbildningen till Larm- och säkerhetstekniker ger fördjupade kunskaper inom inbrottslarm, brandlarm, passage- och övervakningssystem.

Läs mer om utbildningen Larm och Säkerhetstekniker, Spetsutbildning