Elutbildningar

Elutbildningar är vårt största område både i form av kurser, deltagare och bredd. Området innefattar en skola för vuxenutbildning av elektriker, yrkesutbildning av fackmän och icke fackmän och de som skall ha fortbildning inom el.

Vuxenutbildning till elektriker

Vi driver en distansskola för vuxna inom flera el-yrkesområden. Du läser efter ett beprövat koncept med en blandning av böcker, e-Learning. lärarledda lektioner, praktiska övningar och praktik.

Du kan själv styra den fart du vill hålla.

PLC och automation

Graden av automation ökar hela tiden i samhället och oavsett om du arbetar i industrin eller mot fastigheter av olika slag så finns det automatiska styrsystem. Vi kan utbilda dig i PLC och styrteknik, KNX eller kanske larm och säkerhet.

Föreskrifter och regelverk

Tidigare var det blå boken och avdelning C, idag är det arbetsföreskrifterna och ESA som är vanliga kurser. Vi har både de vanliga och de mer ovanliga kurserna inom elregelverket och elföreskrifterna.

Vi har som underrubrik (klicka på + knappen) även samlat lite fördjupande avsnitt på områden som är lite bredare och där det finns ett behov att se hur olika kurser kan sättas sammantill olika utbildningsprogram.