Vår historia och framtid

Om oss

I mer än 20 år har vi utbildat yrkesverksamma inom elsäkerhet, teknik och arbetsmiljö. Vi var bland de första i utbildningsbranschen när vi lanserade vår allra första webbkurs och vårt första e-learningkoncept. Sedan dess har traditionell och digital utbildning gått hand i hand i vår verksamhet.

Det finns ett stort behov av utbildningar inom säkerhet och det gör att vi fortsätter att utvecklas och håller vårt kursutbud aktuellt och uppdaterat. Vi är stolta över att leverera kurser- och utbildningar som är producerade med stöd av branschexperter och som även har anpassats efter kundbehov. Vi är övertygade om att vår nära kontakt med myndigheter och branschorganisationer säkerställer rätt kompetens, som i förlängningen utgör grunden för en trygg arbetsplats.

Utöver vår kurs- och utbildningsverksamhet, utbildas varje år närmare 400 elektriker i elektrikerskolan. Skolan erbjuder vi fem olika inriktningar: Installation, Industri, Automation, Distribution samt Larm- och Säkerhet. Våra elever är eftertraktade då de snabbt kan omsätta sin kunskap i praktiskt arbete. 90% av eleverna får jobb efter avslutad utbildning och det är vi stolta över.

Milestones

1999 – Lennart Bölin och Bernt Bergvall grundar företaget, Mainsys AB.

2006 – Företagsförvärvet av Elutbilda i Norden AB blir en del av Mainsys AB.

2010 – Bolaget byter namn till Teknikutbildarna i Norden AB.

2012 – Learning center, ett tidigare utbildningsbolag ägt av Sandvik koncernen förvärvas.

2021 – 6 maj förvärvas Teknikutbildarna av det norska utbildningsbolaget Trainor elsikkerhet; Teknikutbildarna – a Part of The Trainor Group.