Referenser

Elsäkerhet vid fastighetsunderhåll


Vilken är anledningen att ni valde oss som utbildningsleverantör?
Vi blev uppringda och tillfrågade om behovet av utbildningar. Efter att kommit fram till att ni kunde leverera den utbildning vi behövde bestämde vi oss för att testa er.
Vad var det bästa med utbildningen vi levererat?
Kursledaren. Han var lugn, tydlig och hade förmågan att lägga sig på en bra nivå trotts att de anställda låg på olika nivåer gällande kunskap.
Hur ser ni på samarbetet med Teknikutbildarna?
Bra. Snabb respons och inget som sitter fast. Några dagar innan utbildningen började var vi tvungna att ändra datum, detta löstes direkt utan problem.

Daniel Ehrin, Driftchef fastigheter Bärkehus AB, Smedjebacken

Hydraulik grund

rottneros
Hela kurspaketet, innehåll, lärare och genomförande var väldigt bra. Det är svårt att säga att något var bäst när hela paketet upplevdes som genomtänkt. Vi har fått en helt annan inblick i hydraulikens problem och frågeställningar som gör att vi känner oss mycket säkrare i vårt arbete. Samarbetet med Teknikutbildarna fungerade väldigt bra på alla punkter.

Walter Garherr, underhållsingenjör, Vallviks bruk AB, en del av Rottneros AB

Modernt Underhåll®

malarenergi
Jag kan rekommendera de som har ekonomiskt ansvar och beslutsfattande positioner att gå utbildningen Modernt Underhåll för lära sig värdera med fakta i stället för magkänsla för hur man skall utföra åtgärder i sin produktion. Nu kan jag använda ett standardiserat sätt att räkna på för att motivera förbättrande underhållsåtgärder och modifieringar i befintlig anläggning.

Magnus Allmyr, Produktionsingenjör, Mälarenergi AB

Modernt Underhåll®

sandvik
Bra upplägg av ämnen då de kan gränsa över på varandra. Mycket kompetent, erfaren och pedagogisk lärare. Med denna utbildning har jag börjat se på saker ut ett djupare perspektiv så som ekonomi, livslängd och livscykelkostnader.

Jag tänker annorlunda kring besluten som tas kring utrustning, ex. varför en utrustning repareras för stora kostnader trots tidigare beslut om utbyte av utrustningen. I mitt nuvarande yrke kan jag inte tillämpa den nya kunskapen men kan se varför och hur det tillämpas av beslutstagare.

Alexander Greis, Mekaniker, Sandvik Mining & Construction AB

ESA 14 Skilled

eltel_300x300_thumb
We are very satisfied with the education Teknikutbildarna provides for us when we are in need of ESA 14 education. Everything goes smoothly and professionally all the way from first contact to finished course.

Liina Liiver, Manager, Human Capital, ELTEL, ESTONIA

5S – Systematisk ordning och reda

KeolisVi var mycket nöjda med kursen i 5S som har hjälp oss att komma igång med vårt arbete.

Upplägget på kursdagen var perfekt med teori på förmiddagen och praktiskt arbete på eftermiddagen. Speciellt bra att utbildningen hölls på plats i vår verksamhet och att det praktiska arbete med nulägesrapport utgick ifrån våra egna förutsättningar.

Jag kan verkligen rekommendera kursen till andra som funderar på att starta upp ett 5S arbete i sina verksamheter.

Manuela Greif, Administratör Verkstad Eriksberg, Keolis

Elsäkerhet vid fastighetsunderhåll

HSB Södermanland
Jag har bara fått positiv respons på kursen i Elsäkerhet för fastighetsunderhåll, det var roligt att se alla jobba praktiskt, det var nog det som tog bäst .

Lotta Jansson, Servicechef, HSB Södermanland

Intervju med Ulla Augustsson, Bilfinger

BilfingerUtbildning.se intervjuade Ulla Augustsson på Bilfinger angående företagets samarbete med Teknikutbildarna, läs hela intervjun genom att följa länken nedan.

”Jag kan bara säga att samarbetet med Teknikbildarna har fungerat otroligt bra. Trots att vi ofta har många turer fram och tillbaka med ändringar hit och dit så har det aldrig varit några problem. Det har fungerat jättebra”

Ulla Augustsson, Utbildningsplanerare, Bilfinger

Läs hela intervjun här

Elsäkerhet vid fastighetsunderhåll

Tornberget
Elsäkerhet vid fastighetsunderhåll var precis det vi önskade, jag kommer kontakta vår elansvarige om att våra förvaltare också borde gå kursen.

Lasse Wikander, Produktionschef, Tornberget

Excelutbildningar

Smurfit-Kappa-thumbVi har anlitat Teknikutbildarna för diverse utbildningar men främst till Excelutbildningar. Närheten, det breda utbudet och bra samarbete är främsta orsaken till vårt val. Vad gäller Excelutbildningen så får läraren högsta betyg av alla, han lär ut på ett pedagogiskt och lättförståeligt sätt.

Mona Rosenqvist, Personalchef, Smurfit Kappa Sverige

Livsmedelshygien med egenkontroll


Den här kursen var en mycket bra fortbildning för vår personal som arbetar i förskolans kök. Kursen ger verkligen rätt kunskaper, både praktiska och teoretiska, och rutiner dessutom omfattar den de viktiga aspekter som krävs för att hantera mat på ett professionellt och säkert sätt. Man får en ökad medvetenhet och förståelse för livsmedelshantering, temperatur, hälsofaror, bakterier, system för egenkontroll och HACCP, med mera.

Vi upplever även att efter denna kurs blir det lättare att arbeta med vår dokumentation och HACCP-baserade egenkontrollprogram. Men det viktigaste att man kan läsa i sin egen takt utan att behöva ta ledighet från arbetet. Vi är mycket tacksamma att Teknikutbildarna erbjuder kurser som är snabba, lärorika, värdefulla och okomplicerade. Vi ska rekommendera våra kollegor i andra verksamheter att välja just den här kursen som täcker de viktiga och nödvändiga kunskapsområdena.

Personal på musikförskolan Ålle-Bålle

Byggarbetsmiljösamordnare BAS-P/BAS-U

sundsvall Elnät
Vi är mycket nöjda med genomförandet av både BAS-utbildningen och repetitionsutbildningen i Arbetsmiljö (SAM).
Det handlar naturligtvis väldigt mycket på vem som utbildar. I båda dessa fall var det en lagom blandning av föreskrifter, praktiska erfarenheter, råd och tips samt återkoppling på våra egna rutiner. En SAM- eller BAS-kurs kan bli ”torr som fnöske” men så var det definitivt inte på dessa kurser. Jag har fått höra mycket gott om kurserna av de medarbetare som deltog. Jag kan definitivt rekommendera kurserna till andra med samma behov som vi hade.

Bosse Andreasson, Nätchef, Sundsvall Elnät

Byggarbetsmiljösamordnare BAS-P/BAS-U med praktiskt fokus

Östersunds kommunJag tycker att endagsutbildningen Byggarbetsmiljösamordnare BAS-P/BAS-U med praktisk inriktning var bra på många sätt. För dem av oss som inte arbetar kontinuerligt med projekt ger kursen en bra bild av vad rollen byggarbetsmiljösamordnare innebär, och vilka lagar och regler som hanterar rollen. För de som är presumtiva byggarbetsmiljösamordnare ger kursen tips och hjälpmedel på hur man kan arbeta med uppgiften, framför allt i mindre projekt. I kursen redogjordes såväl byggherreansvaret som projektörernas ansvar och man fick en bra bild av hur ansvarsfördelningen kring arbetsmiljö i projekt fungerar.

Mats Karlström, TF Underhållschef, Östersunds kommun

ola_nordberg_blogg_litenVår samarbetspartner utbildning.se har pratat med vår gamle kursdeltagare Ola Nordberg. Ola Läste Allmän behörighet i Sundsvall och arbetar idag som elarbetsledare hos Boliden Mineal i Renströmsgruvan. I den här intervjun kan du läsa vad Ola tyckte om utbildningen – och vad han tror att den kan leda till i framtiden.
Läs Ola Nordberg, Elarbetsledare, Boliden mineral, berättar om utbildningen Allmän behörighet

ErikFortumHeatR

– I Modernt Underhåll gick vi igenom olika riskanalysmetodiker, vilket är en viktig del av vårt dagliga arbete, speciellt vid djupare punktinsatser. Kursen gav även bra underlag för att utveckla enhetliga felsökningsmetoder. Tack vare Teknikutbildarna är jag numera certifierad underhållsexpert, eller som det heter på engelska; European Expert in Maintenance Management.

Erik Dahlén, O&M Business Development Fortum Heat, om utbildningen Modernt Underhåll

AndreasOKGR

– Jag tänker så här; ska man leda och styra underhåll mot en hittills ouppnådd nivå så är denna utbildning en nödvändig grund att ha med sig.

Jag kan nu formulera visioner och strategier samt sätta mål för att effektivisera verksamheten och samtidigt öka säkerheten. Nu tänker vi efter före!

Andreas Hagman, Underhållschef OKG, om utbildningen Modernt Underhåll

MatsAarhusKarlshamnR

– Jag ser redan effekter av de praktiska tillämpningar vi gjort utifrån kursens innehåll. Arbetet löper på smidigare och de metoder och verktyg som vi
gick igenom i utbildningen fungerar verkligen i praktiken. Vi ser tydligt att med ett modernt underhåll kommer öka lönsamheten i vår verksamhet eftersom förutsättningarna för att reducera stopp och störningar ökar avsevärt.

Mats Karlsson, Underhållschef Aarhus-Karlshamn, om utbildningen Modernt Underhåll