Lärare i elteknik

Teknikutbildarna i Norden AB utbildar varje år närmare 400 personer till elektriker i vår elektrikerskola. Det gör oss till ledande i Norden när det gäller elektrikerutbildningar.
Förutom elektrikerutbildningen, erbjuder Teknikutbildarna yrkesverksamma inom el- och automation kurser inom elsäkerhet, arbetsmetoder, föreskrifter, automation, larm och övervakning. Vi utbildar även yrkesverksamma elektriker till Allmän behörighet. För alla andra verksamheter där det inte finns yrkesmän inom el utbildar vi inom olika föreskrifter och regler.
På Teknikutbildarna finns ett lärarteam bestående av ca 10 lärare med olika kompetensområden inom elteknik. Vi utökar verksamheten och söker:

Utbildare inom elteknik till Teknikutbildarna

Är du en erfaren elektriker och vill dela med dig av dina kunskaper? Teknikutbildarna i Norden AB förstärker organisationen med fler utbildare inom elteknik i Sundsvall och Solna.

Arbetsuppgifterna

Som utbildare hos oss planerar och genomför du undervisning inom elektrikerutbildningen, samt våra övriga kurser. I rollen ingår även att utveckla utbildningarna i samråd med rektor och övriga lärare. Till skolverksamheten ingår även kunskapsprövning, uppföljning, studieplanering och bedömning. Du undervisar grupper om ca 16 elever. Du kommer att få träffa deltagare från många olika kulturer och faser i livet. Arbetet innebär även viss administration och annat kontorsarbete. Resor förekommer.

Kompetens

Du har lägst gymnasiekompetens från elprogrammet eller motsvarande.
Allmän el-behörighet är starkt meriterande.
Vi önskar att du som inte är behörig lärare är beredd på att läsa in behörigheten under tiden du arbetar.

Kunskaper

Goda kunskaper inom el, gärna inom högspänning. Undervisningen har både teoretiska och praktiska moment och du känner dig bekväm med båda områdena.
Matematikkunskaper på gymnasienivå då en del av kurserna i el-utbildningen innebär att eleverna behöver repetera sina matematikkunskaper.
Goda kunskaper att använda de vanliga programmen i MS Office.
Kunna uttrycka sig väl på svenska i tal och skrift.

Erfarenheter

Du har flerårig vana av kvalificerat yrkesarbete, gärna som elektriker, automationstekniker, elingenjör el. liknande och är väl insatt i regelverket inom området. Vi ser gärna att du har arbetsledarerfarenhet samt pedagogisk erfarenhet och intresse för vuxnas lärande. Du ska kunna undervisa både praktiskt och teoretiskt och vana att arbeta med kursmål är meriterande. Arbetet kräver att du är drivande i att utveckla våra utbildningar och för att göra det ska du ha ett bra kontaktnät inom branschen. Att du har god datorvana är en förutsättning då delar av kommunikationen med deltagarna sker via en lärportal på internet.

Egenskaper

Du har god pedagogisk förmåga och gillar när det händer mycket omkring dig. Du är orädd och ödmjuk och trivs med att stå framför människor och dela med dig av dina kunskaper. Eftersom rollen innefattar aktiv dialog med deltagare, kollegor och chef är det viktigt att du är kommunikativ och trivs med samarbete. Du känner dig bekväm med tekniska hjälpmedel och digitala plattformar. Som person har du även förmåga och vilja att utveckla människor och tillämpa olika pedagogiska metoder. Då det i arbetsuppgifterna ingår att ha ett nära samarbete med såväl kollegor som med näringslivskontakter värderar vi din förmåga att skapa och vidmakthålla relationer.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön.
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid.
Tillträde: Hösten 2017
Ort: Sundsvall eller Solna
Antal platser: 2

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.
Din ansökan skickar du till: anna.lundback@teknikutbildarna.se. Då urval pågår löpande ber vi dig att skicka in ansökan omgående, dock senast den 31 oktober 2017.

Kontaktpersoner

Rekryterande chef: Anna Lundbäck, anna.lundback@teknikutbildarna.se
Rektor: Karl Rehnberg, karl.rehnberg@teknikutbildarna.se