Line

Grundläggande maskinkännedom, webbkurs

Vår webbkurs i Grundläggande maskinkännedom riktar sig till dig som är ny inom underhåll och behöver grundläggande kunskaper i hur du sköter en maskin och vilka känsliga delar den består av

Målgrupp

Kursen vänder sig till alla som vill kunna analysera möjligheterna till att producera mer i en befintlig anläggning och kunna föra ett resonemang runt förlusterna som till exempel otillgänglighet och kassation.

Förkunskaper

Inga speciella förkunskaper krävs

En förutsättning för att kunna sköta om din maskin är att du vet hur den är uppbyggd, vad som är viktigt på maskinen och hur fel kan förebyggas.

Det är viktigt att du som ansvarar för utrustningen har god kompetens och är delaktig i förbättringsarbetet. Det är en av förutsättningarna för att kunna hålla en hög tillgänglighet.

Du måste sköta din utrustning. Se till att det finns smörjmedel, lyssna efter ovanliga ljud och hålla den ren för att slippa skador och för att kunna se om något är trasigt.

Det viktigaste av allt är att ni tillsammans jobbar för att era utrustningar är i sådant skick att de går att använda när det är planerat, det vill säga att de är tillgängliga när de behövs.

Varför läsa webbkurs hos Teknikutbildarna?

När du läser en webbkurs hos oss har du möjlighet att pausa – och återuppta din utbildning när du vill. Kurserna går att läsa på olika enheter så att du kan läsa var du vill, helt på dina villkor.

Våra kurser avslutas med ett slutprov så att både personal och arbetsgivare får kvittens på anskaffad kunskap.

Kurstyp

Webbkurser

Kurslängd

4-8 timmar

Kursmoment

  • Maskinelement: Uppbyggnad och funktion hos lager, tätningar, gejder och så vidare.
  • Hydraulik/Pneumatik: Att flytta, öppna, eller stänga något kräver energi eller kraft.
  • El/Elektronik: Att arbeta med el kan vara farligt. Du får en kort introduktion om elsäkerhet, men även i hur elmotorer fungerar.
  • Stödsystem: För att underlätta arbetet kan det vara bra att ha NC-styrning, PLC:er, styrsystem, underhållssystem eller annat IT-stöd. Du får en introduktion i ämnet.

Mål

Kursen i maskinkännedom är tänkt att ge en övergripande bild om hur anläggningseffektiviteten påverkar organisationens ekonomi. Efter kursen ska kursdeltagaren kunna räkna med de tre förlusterna och göra kalkyler på förändringars inverkan. Deltagaren ska även vara väl förtrogen med nomenklaturen och förstå vilka felkällor som kan uppträda.

Genomförande

Du läser webbkursen i ditt eget tempo via vår utbildningsportal TU-Academy.

Kontakt
010-122 18 00
info@teknikutbildarna.se

Jag vill veta mer. Kontakta mig.

  • Vid frågor gällande kursen, andra kursdatum eller företagsförlagd kurs.

3 400 :-

Kategori:
Du läser denna kurs digitalt på din dator eller mobila enhet.
Kontakta oss för bokning:

Relaterade kurser