Elektrikerutbildning

Varje år examinerar vi närmare 400 elektriker, det gör förmodligen vår elektrikerutbildning till den största i Norden.
Du kan läsa vår elektrikerutbildning var du än bor, utbildningen bedrivs som distansstudier. Du läser det mesta hemifrån med vårt distansstöd och kommer till Sundsvall för uppsamlingsträffar som innehåller lärarledda teoretiska och praktiska lektioner, laborationer och slutprov.
Fördelen med att läsa på distans hos oss är att du får möjlighet att anpassa dina studier efter din egen takt. Du kan läsa på heltid – eller deltid, om du vill jobba samtidigt.

Vi har flera olika inriktningar på vår elektrikerutbildning: Industrielektriker som fokuserar på styr- och reglageteknik inom industrin, en Installationselektriker drar in ledningar och installerar elektrisk utrustning i bostäder, kontor, affärer och industrier. Vi utbildar även Larm- & säkerhetstekniker, Automationstekniker och Distributionselektriker.
Läs mer om våra elektrikerutbildningar här. Här finns bland annat information om hur du kan finansiera dina studier.

Automationstekniker

Vuxenutbildning till automationstekniker. Utbildningen motsvarar tre år på gymnasiet och är CSN berättigad.

Läs mer

Distributionselektriker

Som distributionselektriker är det inom de regionala och lokala näten, så kallade distributionsnät, som du bygger, reparerar och underhåller ledningar, ställverk och nätstationer.

Läs mer

Industrielektriker

Vill du utbilda dig till industrielektriker? Som industrielektriker/automationstekniker installerar och monterar du el- och automationsutrustning till exempel styr- och reglersystem

Läs mer

Installationselektriker

Gå mot en ljus framtid genom att läsa vår utbildning till installationselektriker. Som installationselektriker drar du in ledningar och installerar elektrisk utrustning i bostäder, kontor, affärer och industrier.

Läs mer

Larm- och Säkerhetselektriker

En larm och säkerhetstekniker arbetar i allmänhet i ett elteknikföretag och huvudsysselsättningen är oftast installationer av olika slag. Det är stor bredd på arbetsuppgifterna inom yrket. Det innebär att man behöver ha bra baskunskap inom el-området.

Läs mer

Validering av elektriker

Validering är en snabb väg till jobb. Om du har arbetat som elektriker tidigare och därmed har yrkeserfarenhet men saknar betyg eller intyg för att få en anställning kan du validera dina kunskaper med Teknikutbildarna.

Läs mer