Line

Fackkunnig – repetition webb

Fackkunnig - repetition webb är en repetitionskurs för dig som tidigare genomfört en lärarledd utbildning i elsäkerhetsanvisningarna men är i slutet på certifikatets giltighetstid.

Målgrupp

Det här är en repetitionskurs för dig som är fackkunnig elektriker och redan har gått den lärarledda utbildningen men är i slutet på certifikatets giltighetstid.

Förkunskaper

Kursdeltagarna förutsätts ha en relevant grundutbildning och ha genomfört en lärarledd utbildning tidigare.

Enligt arbetsmiljölagen och elsäkerhetsverkets föreskrift ska alla som arbetar där det finns en elektrisk fara ha utbildning och kunskap om konsekvenserna av faran och de säkerhetsåtgärder som är motiverade till arbetsuppgiften. Elsäkerhetsanvisningarna reglerar bland annat samarbetet mellan nätägare och entreprenörer samt bidrar till att ha en gemensam standard så att arbeten på olika elanläggningar ska underlättas.

Elsäkerhetsanvisningarna är baserade på Elsäkerhetsverkets föreskrift ELSÄK-FS 2006:1. De är anpassad till de förändringar som skett i tredje utgåvan SS-EN 50110-1, Skötsel av Elanläggningar. Fackkunnig – repetition webb är en komplett elsäkerhetsutbildning som motsvarar kompetenskraven som ställs av Energiföretagen Sverige.

Till kursen finns också en frågebank som du lätt kan laddas ned till mobilen. Kursen avslutas med ett slutprov.

Varför läsa webbkurs hos Teknikutbildarna?

När du läser en webbkurs hos oss har du möjlighet att pausa – och återuppta din utbildning när du vill. Kurserna går att läsa på olika enheter så att du kan läsa var du vill, helt på dina villkor.

Kurstyp

Webbkurser

Kurslängd

2-4 timmar

Kursmoment

  • Elfaran
  • Ansvar och organisation
  • Skötselåtgärder
  • Arbetsmetoder
  • Skriftligt prov
  • Frågebank

Mål

Efter genomförd kurs ska kursdeltagarna förstå hur de ska planera arbetet enligt Elsäkerhetsanvisningarna, olika arbetsmetoder och den organisation som krävs för att förebygga el-olycksfall och driftstörningar.

Genomförande

Kursen genomförs online i vår lärportal.

Kontakt
Charlotte Westman
010-122 18 32
charlotte.westman@teknikutbildarna.se

Katarina Jonsson Ögren
010-122 18 22
katarina.jonsson.ogren@teknikutbildarna.se

Jag vill veta mer. Kontakta mig.

  • Vid frågor gällande kursen, andra kursdatum eller företagsförlagd kurs.
Fackkunnig

2 900 :-

Antal platser:
Kategori:
Du läser denna kurs digitalt på din dator eller mobila enhet.

Relaterade kurser