Målgrupp
Alla som arbetar med oförpackade livsmedel och som saknar eller behöver repetera sina kunskaper i livsmedelshygien.Förkunskaper
Inga särskilda förkunskaper krävs.Webbkursen Livsmedelshygien med egenkontroll, följer Livsmedelsverkets kursplan och omfattar kontrollsystem, ansvar, personhygien, lokalhygien samt hur produkterna ska hanteras. Du får en bred överblick över området, från råvara till kund. Webbkursen omfattar cirka åtta timmar som antingen kan läsas i ett svep eller periodvis.
Kursmoment
- Personlig hygien – vad gäller och hur ska det gå till?
- Livsmedelshygien, hantering, temperaturer, etc.
- Hur man undviker matförgiftningar
- De vanligaste mikroorganismernas förekomst och egenskaper
- Kemiska och fysiska hälsofaror
- Lokalhygien, hur ska lokalerna se ut och skötas
- System för egenkontroll och HACCP
- Kännedom om gällande livsmedelslagstiftning
Mål
Kursen ger grundläggande kunskaper i området, så att du förstår vikten och känner dig motiverad att tillämpa goda hygienregler och arbetsrutiner.
Genomförande
Kursen genomförs online i vår kursportal TU-Academy