Vårfrudagen – fritt fram för våfflor

Publicerad – mars 25, 2020

Den 25 mars är det nio månader före jul och firas traditionellt av kristna. Det är den dag då ärkeängeln Gabriel upplyste jungfru Maria om att hon var havande med Jesus. Dagen kallas också Vårfrudagen och i folkmun har det lyckas bli våffeldagen. Kyrkan uppmärksammade Marie bebådelsedag redan tidigare så från den 23 mars är det fritt fram för våfflor!

Här kommer vårt bästa recept på frasvåfflor

8 – 10 våfflor
3 dl siktat dinkelmjöl (eller vetemjöl)
1 flaska mineralvatten (kallt)
2 dl vispgrädde
smör till pensling av våfflejärnet

Vispa mjöl och vatten till en jämn smet, vispa grädden tjock och vänd ned i smeten, hetta upp järnet, pensla järnet med smör. Häl på ca 1 dl smet och grädda. Servera med kall vispad grädde och färska bär, eller det du gillar bäst.