Sista chansen att utnyttja AFA:s utbildningsstöd

Publicerad – oktober 06, 2016

I början av 2016 meddelade AFA att de företag inom privata sektorn som var försäkrade av AFA kunde få sin arbetsmiljöutbildning betald av dem. Efterfrågan på utbildningsstödet har varit så stort att det längre kommer gå att ansöka om stöd efter 14 oktober

Det är Svenskt Näringsliv, LO och PTK som har satsat 75 miljoner kronor på arbetsmiljöutbildningar, en summa som skulle räckt till 2018 men som på grund av den stora efterfrågan redan börjar sina. Därför meddelar AFA på sin hemsida att sista datumet för att ansöka om utbildningsstöd är 14 oktober.

Passa på att ansöka om stöd innan det är för sent, de som kan söka är:

  • Chefer kan söka stöd för både grund- och vidareutbildning inom arbetsmiljöområdet, till exempel: Byggarbetsmiljösamordnare, Samordningsansvar och BAM – Bättre arbetsmiljö.
  • Skyddsombud och arbetsmiljöombud som tidigare gått Organisatorisk och social arbetsmiljö, BAM eller motsvarande kan få stöd för vidareutbildning, till exempel, Riskbedömning eller Samordningsansvar.

Ytterligare information hittar du på AFA:s hemsida eller så kontaktar du oss så berättar vi mer om den här möjligheten!